Ράφτινγκ – Κανόε Καγιάκ

Ράφτινγκ - Κανόε Καγιάκ στον Νέστο

Ο Νέστος με το θαυμάσιο φυσικό του περιβάλλον σας περιμένει να τον γνωρίσετε με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, πραγματοποιώντας την κατάβασή του με rafting και canoe - kayak.

Το Κανόε Καγιάκ στον Νέστο θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που δεν έχετε ξαναζήσει.
Θα γνωρίσετε την σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ η διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλους μέσα από τους μαιανδρισμούς που σχηματίζει θα σας μείνει αξέχαστη και θα αποτελέσει μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
Στην περιοχή δραστηροποιούνται εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού με ποικιλία προγραμμάτων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, για την κατάβαση του ποταμού η οποία είναι ασφαλής, ευχάριστη και απόλυτα διασκεδαστική.

Μπορείτε να επιλέξετε την διαδρομή Πλατανόβρυση - Ξάγναντο - Σταυρούπολη που έχει βαθμό δυσκολίας 3 και διάρκεια περίπου 5 ωρών μαζί με τις "απαραίτητες" στάσεις που γίνονται για μπάνιο στα δροσερά νερά του ποταμού (το καλοκαίρι ), πικ-νικ και καφεδάκι.

Ακόμη, η κατάβαση Σταυρούπολη - Λιβερά - Γαλάνη που έχει βαθμό δυσκολίας 1-2 και συνολική διάρκεια με τις στάσεις 5 περίπου ώρες, είναι μοναδική.
Ο καθαρός χρόνος κατάβασης: είναι περίπου 1,30 ώρα.

Οι διοργανωτές των καταβάσεων θα σας προμηθεύσουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα σας ενημερώσουν για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε και τι θα δείτε, θα φροντίσουν για την τεχνική πλοήγησης που χρειάζεται, θα σας συνοδεύσει επαγγελματίας συνοδός και φυσικά θα μεριμνήσουν για την μεταφορά σας στο σημείο εκκίνησης ή την μετακίνησή σας από το σημείο τερματισμού στη βάση τους.

Η κατάβαση του ποταμού ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια και η κίνηση στον εντυπωσιακό αφρισμένο όγκο του αφρισμένου νερού στο στενό φαράγγι θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η χαλάρωση από την όλη ένταση δίπλα στα νερά του ποταμού με ένα μπάνιο ή πίνοντας το καφεδάκι σας στη μοναδική τοποθεσία του Νέστου.